Зошто ме мачиш судбино клета

Зошто ме мачиш, судбино клета,
судбино моја, проклета да си,
чедото моjе ми го одзема,
зошто ме судбо лошо проколна,
чедото мое ми го одзема,
зошто ме судбо лошо проколна?

Зар јас не можам чедо да гледам,
со злато и свила да го облечам,
кажи ми, кажи, судбино прoклета,
зошто ме, судбо, лошо проколна,
кажи ми, кажи, судбино клета,
што сум ти судбо толку згрешила?

Секој ми вели да сум најсреќна,
никој не знае мојата болка,
мојата болка не се лекува,
чедо со пари не се купува,
мојата болка не се лекува,
рожба со пари не се купува.

Ништо не може судбино клета,
болно ми срце да развесели,
само со песни болки заборавам,
песната ги мојте рани лекува,
само со песни болки заборавам,
песната ги мојте рани лекува.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Зошто ме мачиш судбино клета

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева