Играле, играле девојчиња

Играле, играле девојчиња,
играле, играле, до темници,
сите си, сите си дома пошле,
само си едно не пошло.

Цело се село собрало
момето да ми го бараат,
нашле го, нашле го во една куќа,
во една куќа, кај лудо.

- Ајде бре, ајде бре моме,
ајде бре моме ти дома!
- Нејќам бре луѓе, не идам,
овде си имам јас либе.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ангелко Спироски - Играле, играле девојчиња

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ангелко Спироски