Врни се, врни либе Мариче

- Врни се, врни либе Мариче,
не иди ти со мен',
ај пред нас има најг'ста гора,
не мојш да преминеш.

- Јас ќе се сторам шарено пиле,
гора ќе прелетнам
и пак со тебе, либе ќе дојдам
и твоја ќе бидам.

- Врни се, врни либе Мариче,
не иди ти со мен',
ај пред нас има дл'бока река,
не мојш да препливаш.

- Ќе се претворам во риба мренка,
река ќе препливам
и пак со тебе либе ќе дојдам
и твоја ќе бидам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Костадинка Палазова - Врни се, врни либе Мариче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Костадинка Палазова