Запејте сите ангели

Дванајсти август посветен,
се роди трет Илинден,
среде Скопје храм македонски
на Свети Климент Охридски.

Запејте сите ангели,
загрмете стари камбани,
збирајте се, Македонци,
бидете благословени.

Времиња тешки минаа,
срцата ни ги кинеа,
кога наша црква газеа,
ѕвезди од небо паѓаа.

Запејте сите ангели,
загрмете стари камбани,
збирајте се, Македонци,
бидете благословени.

Храмот е вознес за вечни времиња,
гордост на Македонија,
признале некои или не,
со тебе, мајко, постоиме.

Запејте сите ангели,
загрмете стари камбани,
збирајте се, Македонци,
бидете благословени.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Гоце Николовски - Запејте сите ангели
  2. Ламбе Алабаковски - Запејте сите ангели

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Гоце Николовски
  2. Ламбе Алабаковски