Кате, Катерина

Излези гулабице на прозорецот,
песна да ти испеам со другарите.
Песнава е љубовна, песна таговна,
слетај ми на дланките, да ти кажам сè.

Да ти кажам, дал' ќе веруваш,
Кате, Катерина, моме убаво,
дека си ми сè во животот,
Кате, Катерина, моја изгоро.

Дај ми да ги бакнам усните,
душава ми гори по нив, пустите,
да ти бакнам очи бадеми,
Кате, Катерина, сини ангели.

Катерина, Катерина,
тивко и без збор сношти замина.
Катерина, Катерина,
болка срцево ми го искина.

Биди мугра пролетна цвет што радува,
биди река немирна што разладува,
биди ми гулабице сенка, смири ме,
летни ми на градиве да ти кажам сè.

Да ти кажам, дал' ќе веруваш,
Кате, Катерина, моме убаво,
дека си ми сè во животот,
Кате, Катерина, моја изгоро.

Дај ми да ги бакнам усните,
душава ми гори по нив, пустите,
да ти бакнам очи бадеми,
Кате, Катерина, сини ангели.

Катерина, Катерина,
тивко и без збор сношти замина.
Катерина, Катерина,
болка срцево ми го искина.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цане Николовски - Кате, Катерина

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цане Николовски