Ти донесов млада невеста

Отвори мајко портите
да влезат другарите,
песни да запееме, оро да заиграме,
песни, ора македонски.

Ти донесов млада невеста,
јас ја сакам, мајко, од срце.
Чеда да ми изроди,
родот, мајко, да ми продолжи.

Намести, мајко, софрата,
наполни ги чашите.
Бела лута ракија, рујно вино црвено,
сè до капка да се испие.

Ти донесов млада невеста,
јас ја сакам, мајко, од срце.
Чеда да ми изроди,
родот, мајко, да ми продолжи.

Ај да ме, мајко, керодсаш
и силно да запееш,
нека сите те слушнат, нека сите разберат
кога снаа в' куќи доведе.

Ти донесов млада невеста,
јас ја сакам, мајко, од срце.
Чеда да ми изроди,
родот, мајко, да ми продолжи.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Војо Стојановски - Ти донесов млада невеста

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Војо Стојановски