Жената е зло без кое не се може

Долго време беќар одев, убаво ми беше,
ама што се оженив, тоа не ми требаше,
беља што си зедов, кој ме ѓавол тераше.
Арно велат сите, од жена чувај Боже,
жената е зло без кое не се може.

Едвај решив да се женам, домаќин да бидам,
надрапав на чудна мома, лом направи дома,
леле што да правам, лом направи дома.
Арно велат сите, од жена чувај Боже,
жената е зло без кое не се може.

Свекрва и свекор нејќе пред очи да види,
с'л се кара, с'л се љути, сите сме ѝ криви,
а често започнува и да подмавнува.
Арно велат сите, од жена чувај Боже,
жената е зло без кое не се може.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Александар Сарев - Жената е зло без кое не се може

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Александар Сарев