Не оди моме крај брегот

- Не оди моме крај брегот,
брегот се рони, ќе паднеш.
Брегот се рони, ќе паднеш,
ќе паднеш, ќе се удавиш.

- Камо тој Господ да паднам,
да паднам, да се удавам.
Да паднам, да се удавам,
комита маж да не земам.

Комита рано станува
и мене млада разбудува,
коњата да му потспремам,
сабјата да му подадам

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Николина Кузмановска - Не оди моме крај брегот
  2. Зоран Џорлев, Николина Кузмановска - Не оди моме крај брегот
  3. Добри Ставревски - Не оди моме крај брегот

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Николина Кузмановска
  2. Зоран Џорлев
  3. Добри Ставревски