А бре моме, малој моме

- А бре моме, малој моме,
гледај на мене, оф аман,
да ти видам бело лице, црни очи,
оти време е да бегам да далеку.

- А бре лудо, ти бре младо,
каде ќе одиш, оф аман,
кому мене ќе оставиш, млада дадена,
душманите да се ситат, јас да тагувам?

- Јас ќе одам, мило либе,
многу далеку, оф аман,
пари да спечалам, либе, свадба да правам,
тебе да те земам, душо, за невеста.

- Сега дојди, мило либе,
да те прегрнам, оф аман,
за да знае цело маало колку те сакам,
да испукаат душманите и душманките.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Струшки бисери - А бре моме, малој моме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Струшки бисери