Дојде време да си одам

Дојде време да си одам,
дојде време да се делам
од другари и другарки,
и од моите роднини.

Збогум мајко, збогум татко,
збогум браќа, мили сестри,
јас заминвам в' туѓа земја,
в' туѓа земја, Америка.

Збогум земјо македонска,
збогум поле и планино,
вечно за вас јас ќе горам
и на гурбет ако одам.

Ако дај бог да се вратам,
роден крај јас да си видам,
да го видам и да умрам,
а за гурбет не споменвам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цвета и Петар Павловски - Дојде време да си одам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цвета и Петар Павловски