Ако умрам Македонијо

Ако умрам, еј Македонци,
ова срце закопајте го,
таму долу на сред Солунско,
па да никне ѕвоно големо
што ќе бие и раскажува:
тука земја е македонска!

Македонијо, на нас душата
ни е горе на врв Пирина,
срце долу - на сред Солуна,
крвта - бистра вода Вардарска.

Ако умрам Македонијо,
пуста душа нека полета.
Таму горе, меѓу облаци,
да се стори сокол Пирински,
глас да пушти и раскажува:
тука земја е македонска!

Македонијо, на нас душата
ни е горе на врв Пирина,
срце долу - на сред Солуна,
крвта - бистра вода Вардарска.

Ако умрам, еј Македонци,
од кај Вруток да ме пуштите.
Па да тргнам, да си поминам,
да ја видам, да ја исплачам,
таа малку што ни остана
света земја, македонска.

Македонијо, на нас душата
ни е горе на врв Пирина,
срце долу - на сред Солуна,
крвта - бистра вода Вардарска.
Ако умрам Македонијо!

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Билјан Стојаноски - Ако умрам Македонијо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Билјан Стојаноски