Друга љубов не сакам

Поздрав ти праќам, другар стар,
далеку од роден крај.
Памтиш ли што зборувавме
кога се збогувавме?
Колку ја љубев Билјана,
колку бев среќен со неа,
сакавме да се земиме,
јас појдов, се разделивме.

Друга љубов не сакам,
друга да љубам не можам,
останав сам во туѓина,
останав сам без Билјана.

Едно цело топло лето
безмерно се љубевме,
бргу дојде рана есен,
жално се разделивме.
Заедно со птиците
летнав во непознат крај,
љубов, мисли и таги мои
со неа ми останаа.

Друга љубов не сакам,
друга да љубам не можам,
останав сам во туѓина,
останав сам без Билјана.

Писмо ти праќам, другар стар...

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Пепи Бафтировски - Друга љубов не сакам
  2. Менде Куноски - Друга љубов не сакам
  3. Зоран Маневски - Друга љубов не сакам
  4. Зоран Настов - Друга љубов не сакам
  5. Дукат - Друга љубов не сакам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Пепи Бафтировски
  2. Менде Куноски
  3. Зоран Маневски
  4. Зоран Настов
  5. Дукат