Чедо си ми, мило си ми

Чедо си ми, мило си ми,
лично, младо сега си ми,
мајка сине послушај ја,
време бргу си минува.

Една желба јас си имам,
тебе женет да те видам,
в' куќи снаа да пречекам,
од вас рожба да дочекам.

Татко сирак те остави,
мене проблем ми направи,
сета младост ми помина,
само сине ти остана.

Една желба јас си имам,
тебе женет да те видам,
в' куќи снаа да пречекам,
од вас рожба да дочекам.

Мило внуче да прошетам
и до мене да долета,
ах ти мило чедо на мајка,
таа ми е желба голема.

Една желба јас си имам,
тебе женет да те видам,
в' куќи снаа да пречекам,
од вас рожба да дочекам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Петранка Костадинова - Чедо си ми, мило си ми

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Петранка Костадинова