Што е Скопје пусто останало

Сторив ниет, мила мајко,
јас да се оженам,
си отидов на гурбетлак,
пари да спечалам,
па спечалив, мила мајко,
девет коњи свила.

Па си тргнав по друмови,
в' това бело Скопје,
свила да продадам, мајко,
снаа да доведам.

Што е пусто Скопје, мајко,
пусто останало,
ниту човек има, мајко,
ниту пиле да помине?

Па се вратив по друмови,
три дни и три ноќи,
на пат сретнав, мила мајко,
една стара баба,
па ја прашав, мила мајко:
- Што е Скопје пусто?

- Не сум Тоде стара баба,
тук' сум стара чума,
сум тепала три години,
на тебе е редот,
мајка нема да те види,
па и ти ќе умреш.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Никола Бадев - Што е Скопје пусто останало

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Никола Бадев