Жалајте ми мајки

Жалајте ми мајки,
и млади невести,
оти јас ќе одам,
многу далеку.
Многу далеку,
преку пет држави,
преку океани,
дур' до Хавана.

Пари да спечалам,
за мојата мајка,
за мојата жена
за моите деца.
Пари да спечалам,
живот да си губам,
живот да си губам,
в' туѓа туѓина.

Фабриките пиштат,
како лути змии,
момчиња си губат,
младост в' туѓина.
Фабриките пиштат,
машините сечат,
машините сечат,
ко касапница.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Добри Ставревски - Жалајте ми мајки

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Добри Ставревски