Туѓа си бескрајно

Нашата света куќа,
нашето огниште,
тука си бевме среќни,
тука си растевме.
И нашето дрво расте
на старото скришно место,
кај што се љубевме.
И наеднаш сè ќе згасне
и летото ќе се смири,
кавал ќе засвири.

Ај, за една судбина,
оној што силно љуби,
мора да губи,
туѓа си бескрајно.

Оној што сега молчи
ќе биде осамен,
оној што сега плаче,
вечно ќе тагува.
Исплачи се сега мила,
исплачи се така сама,
на моите рамена.
И наеднаш сè ќе згасне
и летото ќе се смири,
кавал ќе засвири.

Ај, за една судбина,
оној што силно љуби,
мора да губи,
туѓа си бескрајно.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ефто Пупиноски - Туѓа си бескрајно

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ефто Пупиноски