Море Максим има лоша жена

Море Максим има, бре, лоша жена,
туф, што е лоша, па мрзлива.
Море среде куќа, бре, буништето,
туф, што е лоша, па мрзлива.

Море в' зелникот ѝ, бре, пелените,
туф, што е лоша, па мрзлива.
Море в' сармата ѝ, бре, шамијата,
туф, што е лоша, па мрзлива.

Рацете ѝ тесто, бре, до рамена,
туф, што е лоша, па мрзлива.
Нозете ѝ чорба, бре, до колена,
туф, што е лоша, па мрзлива.


(Друга верзија)


Море Максим имат, бре, лоша жена,
туф, што е лоша, па мрзлива
туф, анасана, па мрзлива.
(Леле Максиме, ах Максим ти кутриот,
да не си максам бре, аман бре!)

Море среде куќа, бре, буништето,
туф, што е лоша, па мрзлива.
туф, анасана, па мрзлива.
(А бре, мрза се роди, мрза ќе пцоиса!)

Море метлата ѝ бре зад вратата,
туф, што е лоша, па мрзлива.
туф, анасана, па мрзлива.
(Метла од три дрвца! Со три дрвца што ќе праи, а?)

Море среде пита, бре, шамијата,
туф, што е лоша, па мрзлива.
туф, анасана, па мрзлива.
(Е па, затоа цело село се смеј, гологлава оди,
а шамија бара. А на ручек, а на глава!)

Море полноќ стани, бре, кавга прави,
туф, што е лоша, па мрзлива.
туф, анасана, па мрзлива.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Море Максим има лоша жена
  2. Васка Илиева - Море Максим има лоша жена
  3. Јонче Христовски - Море Максим има лоша жена

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева
  2. Јонче Христовски