Мори деј Невено, невен душо

Мори деј Невено, невен душо,
невен да се твојте очи.
Или твојте очи, како мојте,
дун, дум дуру дум, како мојте.

Ајде ние да ги замешаме,
јазе твојте, ти зеј мојте.
Ило да се сторат црно гројзе,
дун, дум дуру дум, црно гројзе.

Ајде ние двајца да зобаме
во темнина, без борина.
Или на јасната месечина,
дун, дум дуру дум, месечина.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Вања Лазарова - Мори деј Невено, невен душо
  2. Добрила Грашеска, Дориан Јовановиќ - Мори деј Невено, невен душо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Вања Лазарова
  2. Добрила Грашеска
  3. Дориан Јовановиќ