Браче ле Божине

(Песна за Јордан Пиперката)

Браче ле, браче, Божине,
ноќеска сон сум сонила,
на сон го видов Јордана,
на бела коња јаваше.

На бела коња јаваше,
со црна роза доземи,
со црвен појас запашан,
Версконо поле шеташе.

Браче ле, браче, Божине,
в' темнина тој е загинат,
в' темнина тој е загинат,
в' Церсконо поле на џаде.

Браче ле, браче, Божине,
собери мало, големо,
ај д`ојме да го бараме,
гробнина да му знаеме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Демирхисарски бисери - Браче ле Божине
  2. Миле Миладиноски - Браче ле Божине
  3. Спасен Силјаноски Паце - Браче ле Божине

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Демирхисарски бисери
  2. Миле Миладиноски
  3. Спасен Силјаноски Паце