Бела Јано

Донеси вино црвено,
еј мори бела Јано,
дај вино да се напијам,
Јано, севдо голема.

Послатка си од грозјето,
помила си од Сонцето,
Јано, полична од Месечина.

Три ноќи не сум заспало,
еј мори бела Јано,
на тебе Јано мислело,
Јано, севдо голема.

Послатка си од грозјето,
помила си од Сонцето,
Јано, полична од Месечина.

Дал' мислиш уште на мене,
еј мори бела Јано,
како што мислам на тебе,
Јано, севдо голема.

Послатка си од грозјето,
помила си од Сонцето,
Јано, полична од Месечина.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Мирко Митревски - Бела Јано

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Мирко Митревски