Пусти мерак Ратке

Еднаш ерген бев и јас,
сакав мома најлична,
моја не стана, не ме засака,
од корен ме откорна.

Пијан да бев, ќе се отрезнев,
болен да бев, јас ќе оздравев,
ама пусти мерак Ратке по тебе,
никако да помине.

Со него кога минуваш,
глава си наведнувам,
„добро вечер“ ти ми велиш и заминуваш,
а јас отруен продолжувам.

Пијан да бев, ќе се отрезнев,
болен да бев, јас ќе оздравев,
ама пусти мерак Ратке по тебе,
никако да помине.

Години натежнале, коси побелеле,
многу лета Ратке
во солзи легнувам,
не знам дали ќе се разбудам.

Пијан да бев, ќе се отрезнев,
болен да бев, јас ќе оздравев,
ама пусти мерак Ратке по тебе,
никако да помине.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Горан Тодоровски - Пусти мерак Ратке
  2. Боби Поповски - Пусти мерак Ратке
  3. Кирил Митоски - Пусти мерак Ратке

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Горан Тодоровски
  2. Боби Поповски
  3. Кирил Митоски