Љубеше ме мила мајко убава Елена

Љубеше ме мила мајко убава Елена,
три години јас ја сакав,
сè остана празно.
Јас ја љубев, мила мајко,
а друг си ја зеде.

Ах, мила мајко,
зошто јас ја љубев?
Рана в' срце мила мајко
она ми остави.

Во недела мила мајко
на венчило појде,
а јас стоев, мила мајко
настрана од неа.
Дигна очи и ме виде
и солзи порони.

Ах, мила мајко,
пак ќе си ја земам,
ќе ја грабнам, мила мајко,
ако е мажена.

Па си тргнав да си одам
с' тага на срцето
и отидов, мила мајко,
право во меана.
Тага в' срце, мила мајко,
јас да заборавам.

Не се тагај, мила мајко
оти сум јас пијан.
Не се заборава, мајко
убава Елена.
Не се тагај, мила мајко
оти сум јас пијан.
Лесно не се заборава
првата ми љубов.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Никола Бадев - Љубеше ме мила мајко убава Елена

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Никола Бадев