Скопје, Скопје

Скопје, Скопје чудно, ненагледно,
твојта убост в' срцата ни се крие
в' срцата наши ти ни се лееше,
но на крајот свеста ни ја зеде.

Убавиот Вардар што сред тебе тече,
преди шест месеци тој те однесе,
природната сила за тебе не се смили,
Македонија нема да заборави.

Многу народ од цел свет ти дојде,
гледаат отпад, па и они плачат,
многу народ под рушевини згази,
стари, млади, и на лулка деца.

Многу народ без родбина остави,
без мајки, татковци, браќа и сестри,
многу народ Скопје ти поцрне,
Југославија нема да заборави.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Никола Бадев - Скопје, Скопје
  2. Емил Ристосков - Скопје, Скопје

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Никола Бадев
  2. Емил Ристосков