Војник заминувам

- Мајко, татко, благословете,
војник заминувам
да бранам земја македонска.
Светот знае, помни,
силни фаланги,
златно сонце пак ни сјае,
нè огрејува.

- Алов бајрак гордо, лично,
нек се виори.
Благословен биди, сине,
за век запомни:
да браниш земја од душмани,
наша мила горда земја,
Македонија.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Билјан Стојаноски - Војник заминувам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Билјан Стојаноски