Горда мајка војник испраќа

Мили гости, песна запејте,
што сум среќна не прашувајте,
синот стани китка мирисна,
од денес тој војник се вика.

Крени глава, сине мој,
гордост наша биди ти,
војник чесен да ни бидеш,
земја наша да ни чуваш.

Дур' да мајка војник испраќа,
срце бие, солзи не крие,
синот војник да го виде,
Македонијо, чесен ќе ти биде.

Крени глава, сине мој,
гордост наша биди ти,
војник чесен да ни бидеш,
земја наша да ни чуваш.

Дури назад не се вратиш,
по најмила немој да не патиш,
писмо, слика да ѝ пратиш,
бргу назад да се вратиш.

Крени глава, сине мој,
гордост наша биди ти,
војник чесен да ни бидеш,
земја наша да ни чуваш.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Виолета Митева - Горда мајка војник испраќа

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Виолета Митева