Охрид, Охрид

Охрид, Охрид, убав мил,
јас со солзи те оставив.
Езерото убаво тага
в'срце ми остави.

Дење, ноќе плачам,
на срцето рана имам,
зошто мајко јас отидов
в' туѓа туѓина.

Со мојта мила сека вечер
шетав по езеро јас.
Устата и очите ѝ
сон за мене останаа.

Ах, колку е жално либе,
Ах, колку е мачно душо,
цел живот да те немам
и да умрам в' туѓина.

Охрид, Охрид, убав мил
јас со солзи те оставив.
Јас отидов надалеку
и не знам дали ќе те видам јас.
Јас отидов надалеку
и не знам дали ќе се вратам јас.

Либето да го видам,
секој ден за мене плаче.
Да се вратам, да ја видам,
со неа да умрам јас.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Никола Бадев - Охрид, Охрид

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Никола Бадев