Дојде време војници да одат

- Дојде време, мила мајко, војници да одат,
и на мојто верно либе позив му дојде,
сите другари песни му пеат,
очиве мои, мајко, солзи ми леат.

Се љубевме, мила мајко, четири години,
дојде време за разделба цели две години,
тешките мисли срце ми горат,
а по сокаци, мајко, песни се орат.

Кога го испраќав, мајко, со верни другари,
мојто верно либе, мајко, жално ме гледаше,
сите другари песни му пеат,
ракија пијат, мајко, ем се веселат.

- Ај, не плачи мила ќерко, тој ќе ти се врати,
и вашата верна љубов пак ќе се поврати,
порти ќе китам, сватови ќе чекам,
свадба ќе правиме, ќерко, тебе ќе мажиме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Дивна Лазарова - Дојде време војници да одат

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Дивна Лазарова