Позив за војник

Позивот ми дојде, либе,
војник да одам,
и од тебе, мило либе,
да се разделам.
Еј, мило либе бре,
те оставам при мајка ми,
верна да бидеш.

Немој либе ти да плачеш,
солзи да рониш,
јас при тебе пак ќе дојдам,
моја ќе бидеш.
Еј, верни другари,
ви оставам мое либе
при вас да биде.

Дојде денот, јас се вратив,
тага си најдов,
мојто либе се омажи
за верен другар.
Еј, неверна љубов,
ме разболи, ме изгори,
рана ми стори.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цвета и Петар Павловски - Позив за војник

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цвета и Петар Павловски