Секој сака мома убава

- А бре чичо, остарен,
што си толку замислен?
Баба дал' те остави,
или те заборави?

- Чујте ме, бре ергени,
да ви кажам маката:
момиче си заљубив,
не ја сакам бабата!

Секој сака мома убава,
никој нејќе баба грбава,
момите се за ергените,
бабите се за дедовците.

- А бре чичо, остарен,
што си толку замислен?
Саноќ седиш, лумпуваш,
дома не заминуваш.

- Момето ме остави,
ми ги зеде парите,
бабата ме избрка,
сам ќе бидам до века.

Секој сака мома убава,
никој нејќе баба грбава,
момите се за ергените,
бабите се за дедовците.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Мирко Митревски - Секој сака мома убава

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Мирко Митревски