Жал за старото огниште

Во мисли те носам земјо најмила,
во градите болка тешка, чемерна.
Ноќите се долги овде в' туѓина
без либето мое што го оставив
во тиквешко родно, во Македонија.

Туѓино, пуста далечна,
туѓино, бигор в' душава,
за една младост изгубена,
за една љубов неостварена
и една песна неиспеана.

Другари верни немој, не пејте,
либето мое не спомнувајте,
тагата моја е преголема,
песната ваша многу жаловна,
судбата наша е претешка.

Туѓино, пуста далечна,
туѓино, бигор в' душава,
за една младост изгубена,
за една љубов неостварена
и една песна неиспеана.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Т'га за југ - Жал за старото огниште

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Т'га за југ