Распукај срце

Јас сум од дете мачено,
ниту една солза немам плачено,
само една тежина
машко срце искина:
мојта љуба голема
за друг ми ја дадоа.

Распукај срце ко Шар Планина,
на сто парчиња,
што ќе ми срце кога немам јас
кого да љубам.
Дај ми Боже бар да остарам,
да заборавам.
Луѓе велат време лечи сè,
дај, остари ме.

Јас и од ерген многу не видов,
сам со стара мајка в' град не отидов,
а и таа пустата,
невеста не дочека.
Трошна куќа остана
така, необелена.

Распукај срце ко Шар Планина,
на сто парчиња,
што ќе ми срце кога немам јас
кого да љубам.
Дај ми Боже бар да остарам,
да заборавам.
Луѓе велат време лечи сè,
дај, остари ме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Наум Петрески - Распукај срце

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Наум Петрески