Не лудувај Јоване

Што мака, море Јоване,
тешка мака в' срце криеш,
што ти стана, бре Јоване,
та што толку луто пиеш?

Ај што пиеш, ај што пиеш,
изнапиј се.
Но зошто кршиш, зошто кршиш,
еј, што ти е?

На мака зарем си само ти,
кој немал еднаш барем
исти јадови?
На срце рана имам и јас
Јоване, ќе ни мине,
ајде да наздравиме!

Не лудувај бре Јоване,
колку срце и да боли.
Што минало, не се враќа
и да пиеш сѐ до зори.

Ај што пиеш, ај што пиеш,
изнапиј се.
Но зошто кршиш, зошто кршиш,
еј, што ти е?

На мака зарем си само ти,
кој немал еднаш барем
исти јадови?
На срце рана имам и јас
Јоване, ќе ни мине,
ајде да наздравиме!

Погледни ме, бре Јоване,
и јас имам иста мака.
Не ме сака бре Јоване
онај срце што го сака.

Ај што пиеш, ај што пиеш,
изнапиј се.
Но зошто кршиш, зошто кршиш,
еј, што ти е?

На мака зарем си само ти,
кој немал еднаш барем
исти јадови?
На срце рана имам и јас
Јоване, ќе ни мине,
ајде да наздравиме!

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Маргица Антевска - Не лудувај Јоване

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Маргица Антевска