Стој, почекај либе

Стој, почекај либе, не бегај од мене,
нешто да те прашам дали е вистина:
сите зборат, либе, дека ќе се жениш
за мој'та другарка, за мој'та душманка.
Дали е вистина, или пак е лага,
на моево срце ми отвори рана.

Не можам да вервам на моиве очи
дека друга сакаш повеќе од мене.
Најголема љубов со тебе ја имав,
најубаво време со тебе ми мина.

Ако пак е така, ожени се либе,
ожени се, либе, и јас ќе се мажам.
Но знај дека среќни нема да бидеме
ниту ти со друга, а ни ја пак со друг.
Дали е вистина, или пак е лага,
на моево срце ми отвори рана.

Не можам да вервам на моиве очи
дека друга сакаш повеќе од мене.
Најголема љубов со тебе ја имав,
најубаво време со тебе ми мина.

Ако слушнеш, либе, ветер да задувне,
знај дека се, либе, моите воздишки.
Ако видиш, либе, дождови да врнат,
знај дека се солзи од моиве очи.
Дали е вистина, или пак е лага,
на моево срце ми отвори рана.

Не можам да вервам на моиве очи
дека друга сакаш повеќе од мене.
Најголема љубов со тебе ја имав,
најубаво време со тебе ми мина.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Стој, почекај либе

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева