Цела тајфа бевме Лино

Цела тајфа бевме Лино,
рујно вино пиевме
и на ум ни падна Лино
дома да ти дојдеме.

Еј, Лино душо, Лино моја судбино,
еј, Лино срце, Лино пиле шарено.

На гости ти бевме, Лино,
милни песни пеевме,
и за тебе изгор Лино,
букет цвеќе носевме.

Еј, Лино душо, Лино моја судбино,
еј, Лино срце, Лино пиле шарено.

Дома нели беше Лино,
та што не ни отвори?
Какво срце имаш, Лино,
толку што ме залуди?

Еј, Лино душо, Лино моја судбино,
еј, Лино срце, Лино пиле шарено.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Кирчо Поп Лазаров - Цела тајфа бевме Лино

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Кирчо Поп Лазаров