Лична Фатима

(Дебарска свадба)

Во дебарско, село Броштица,
зурла заплака, свадба голема.
Ќе ја даваат лична Фатима,
лична Фатима за Мехмеда.

Лична Фатимо, чини адетот,
да го видиш зетот низ прстенот,
да го носиш во срцето.
А ти Мехмеде, азган момче бре,
на коњ да ја качиш невестата,
да ја носиш в' таткова куќа.

Засвирете силно Мајовци,
ај заиграјте Македонци,
да разбере далечината
колку тешка е вистината.

Лична Фатимо, чини адетот,
да го видиш зетот низ прстенот,
да го носиш во срцето.
А ти Мехмеде, азган момче бре,
на коњ да ја качиш невестата,
да ја носиш в' таткова куќа.

Свадба наша, свадба Броштичка.
Забелешка: „Мајовци“ е музичка група со традиционални инструменти (зурли, тапани) од дебарско.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Екрем Зенуловски - Лична Фатима
  2. Борче Бегоски - Лична Фатима

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Екрем Зенуловски
  2. Борче Бегоски