Мори ој невесто

- Мори ој невесто, црвено јаболко
јој невесто, црвено јабо-
Мори шо си толку лепо променета,
шо си толку лепо промене-
Мори дал' на гости мислиш да кинисаш
јел' од гости тука си дојдена?

- Море јој Илија, Илија делија,
јој Илија, Илија дели-
Море ниту од гости тука си дојдена
ни на гости мисла да кинисам.
Море ваја ми е катаденска рува,
друга не имам, Велигденска рува
иииии!
Забелешка: Ноќта пред свадбата, родителите и гостите ѝ пеат на невестата, кажувајќи ѝ колку убаво изгледа во нејзините невестински алишта.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Selyani Macedonian Folklore Group - Мори ој невесто

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Selyani Macedonian Folklore Group