Ти се колнам, Македонијо

Дојде време да се знае цела вистина,
каква била наша стара Македонија.
Златно сонце секое утро тука изгрева,
езерска е оваа земја, рајска градина.

Две срца да имам и два живота,
за тебе ги давам, ич не се жалам,
ти се колнам!
Две срца да имам и два живота,
за тебе ги давам, ич не се жалам,
Македонијо!

Дојде време да се знае цела вистина,
каква била наша стара Македонија.
Света била оваа земја, цркви ридови,
комитска е оваа земја, Гоце Делчева.

Две срца да имам и два живота,
за тебе ги давам, ич не се жалам,
ти се колнам!
Две срца да имам и два живота,
за тебе ги давам, ич не се жалам,
Македонијо!

Дојде време да се знае цела вистина,
каква била наша стара Македонија.
Царска била, со Самуила, цар македонски,
царска била, со Александар, крал македонски.

Две срца да имам и два живота,
за тебе ги давам, ич не се жалам,
ти се колнам!
Две срца да имам и два живота,
за тебе ги давам, ич не се жалам,
Македонијо!

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јонче Христовски - Ти се колнам, Македонијо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јонче Христовски