Мора доста оде Кито моме

Мора доста оде Кито моме
боса на налани.
Боса на налани, Кито моме
по росни ливади.

Мори не ги гори Кито моме
младоженците,
море ќе остават Кито моме
млади невести.

Море сено береш Кито моме
жални песни пееш,
море кој минува Кито моме
сè застанува.

Море ќе те чујат Кито моме
горно дебрани,
море ќе те носат Кито моме
во Горна Дебра.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Воислав Стојановски - Мора доста оде Кито моме
  2. Осоговски извор - Мора доста оде Кито моме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Воислав Стојановски
  2. Осоговски извор