Ајде ќе те прашам мамо

Ајде ќе те прашам мамо,
право да ми кажеш:
дали ќе ме пуштиш мамо
малку да прошетам,
еј, да излезам стара мајко
надвор до портите?

Ајде дали ќе ме пуштиш
надвор до портите,
ајде да излезам мамо,
малку да разгледам,
еј, да излезам, да разгледам
по друм кој ќе мине?

По друм мина мила мамо
едно лудо младо,
еј, на коњ јава стара мајко,
како сонце грее.

Ако ми е стара мајко
момче неженето,
еј, да ме чекаш, стара мајко
од денес година,
еј, со младо момченце мајко
и машко детенце.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Марица Зилковска - Ајде ќе те прашам мамо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Марица Зилковска