Јас сум едно младо бакалџиче

Јас сум едно младо бакалџиче,
бадеми, лешници продавам, аман!
Бадеми, лешници продавам,
парите ги земам во меана одам,
на чалгии бакшиш оставам, аман!
На чалгии бакшиш оставам.

Една ока лешник, три кила бадем,
парите ги зеде, в' меана ги даде.
Молчи мори Наде, направи мезе,
донеси вино, ракија, аман!
Нека пие цела чаршија.

Јас сум едно лудо бакалџиче,
пијам вино, љута ракија, аман!
Пијам вино, лута ракија,
на убави моми мерак кога фрлам,
ишарет со око им давам, аман!
Вака така живот живеам.

Една ока лешник, три кила бадем,
парите ги зеде, в' меана ги даде.
Молчи мори Наде, направи мезе,
донеси вино, ракија, аман!
Нека пие цела чаршија.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цар Самуил - Јас сум едно младо бакалџиче
  2. Охридска чалгија - Јас сум едно младо бакалџиче
  3. Трио Гранде - Јас сум едно младо бакалџиче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цар Самуил
  2. Охридска чалгија
  3. Трио Гранде