Туѓината пуста да остане

Туѓината пуста да остане,
таја од либето ме раздели.
Таа од либето ме раздели,
што го љубев време три години.

Сите печалбари си дојдоја,
само мојето либе го нема.
Дење-ноќе на порти го чекам,
само плачам и на него мислам.

Ќе ве прашам, млади печалбари,
дали го видовте мојто либе?
Дали го видовте мојто либе
од печалба дома да си иде?

На трета година писмо прати
и ми пиши нема да се врати.
Не се враќа, друга си заљубил
и за неа тој си се оженил.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Виданка Георгиева - Туѓината пуста да остане
 2. Васка Илиева, Александар Сариевски - Туѓината пуста да остане
 3. Јорданка Куцулова, Ѓорѓи Андреевски - Туѓината пуста да остане
 4. Кевсер Селимова, Ѓорѓи Желчевски - Туѓината пуста да остане
 5. Сузана Гавазова - Туѓината пуста да остане
 6. Татијана Стефановска - Туѓината пуста да остане
 7. 2Cool 4You - Туѓината пуста да остане
 8. Азра - Туѓината пуста да остане

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Виданка Георгиева
 2. Васка Илиева
 3. Александар Сариевски
 4. Јорданка Куцулова
 5. Ѓорѓи Андреевски
 6. Кевсер Селимова
 7. Ѓорѓи Желчевски
 8. Сузана Гавазова
 9. Татијана Стефановска
 10. 2Cool 4You
 11. Азра