Ајде Стојно, руса Стојно

Ајде Стојно, руса ле Стојно,
тргај оро покрај мене.

Да ти турам чаша ле вино,
во чашата, злати прстен.

Да го носиш на ден Велигден,
по велигден ќе те земам.

По велигден на празниците,
да не губам делниците.
I do not have a recording of this song. Do you? Help this collection by sending it to [email protected]. Thanks!