Ете мајко решив да се женам

Во недела свадба ми е,
ќе се женам јас,
спремај мајко бела руба
за невестата.

Ете мајко, решив да се женам,
да ти најдам одменица,
нека чујат, нека знаат сите
да се жени, да се жени синот твој.

Ќе си земам мома лична,
мома убава,
богата, од добра куќа
и од добар сој.

Ете мајко, решив да се женам,
да ти најдам одменица,
нека чујат, нека знаат сите
да се жени, да се жени мајко синот твој.

Нека ечи песна, мајко,
сè до зорите,
доста лутав по меани
со другарите.

Ете мајко, решив да се женам,
да ти најдам одменица,
нека чујат, нека знаат сите
да се жени, да се жени синот твој.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Војо Стојановски - Ете мајко решив да се женам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Војо Стојановски