Штом тебе те видов јас се заљубив

Кога ги видов тие зелени очи, девојко млада
сакав да ти пријдам и да те бакнам но немав снага.
И знај јас тебе вечно ќе те љубам, памет ќе изгубам.
Сакам со тебе години да минам, со тебе да бидам.

За тебе живеам, за тебе ќе умрам,
живот ќе дадам свој, само да бидам твој.

Штом тебе те видов јас се заљубив,
а кога те бакнав, памет изгубив,
ти верувај душо за мене си сè
јас те молам, ти не вели „не“.

Како да си ангел од ова небо, така те гледам,
каде и да одиш, со тебе ќе бидам, јас ќе те следам.
Секоја ѕвезда што ќе ја сакаш ќе биде твоја,
а јас од тебе ништо не барам, само да си моја.

За тебе живеам, за тебе ќе умрам,
живот ќе дадам свој, само да бидам твој.

Штом тебе те видов јас се заљубив,
а кога те бакнав, памет изгубив,
ти верувај душо за мене си сè
јас те молам, ти не вели „не“.
Забелешка: Песната е адаптација од турската Gül Döktüm Yollarına, чиј оригинален текст е во преводот на турски јазик.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Туше - Штом тебе те видов јас се заљубив
  2. President band - Штом тебе те видов јас се заљубив
  3. Ѓоко Танески - Штом тебе те видов јас се заљубив
  4. Ансамбл Билјана - Штом тебе те видов јас се заљубив

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Туше
  2. President band
  3. Ѓоко Танески
  4. Ансамбл Билјана