Ах, ти младост

Сега сум без тебе,
ладни ноќи се надвиснале.
Спомени само имаме,
години душа стегнале.

Ах, ти младост, чудна си ми била,
јас се свртев, ти ми избега.
Колку вино, песни, солзи, смеа,
тебе сум ти дарил за век да те имам.

Помислив на тебе,
две-три солзи ко да паднале.
Сокаци гледам исти се,
само други се заљубиле.

Ах, ти младост, чудна си ми била,
јас се свртев, ти ми избега.
Колку вино, песни, солзи, смеа,
тебе сум ти дарил за век да те имам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ѓоко Дончев - Ах, ти младост

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ѓоко Дончев