Дрим тече среде Струга

Знам еден град на езеро
како росна цветна градина,
град на браќа Миладиновци,
град на мостови, песни и убавина.

Дрим тече среде Струга,
како Струга нема друга,
кај да одиш, кај да шеташ,
тука пак ќе се вратиш.

Во Струга јас не живеам,
но ја носам вечно во душава,
кога прв пат се заљубив,
чинам како вторпат да се родив.

Дрим тече среде Струга,
како Струга нема друга,
кај да одиш, кај да шеташ,
тука пак ќе се вратиш.

Знам еден град на езеро
како росна цветна градина,
град на браќа Миладиновци,
град на мостови, песни и убавина.

Дрим тече среде Струга,
како Струга нема друга,
кај да одиш, кај да шеташ,
тука пак ќе се вратиш.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Струшки бисери - Дрим тече среде Струга
  2. Група Зарина - Дрим тече среде Струга

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Струшки бисери
  2. Група Зарина