Боже правда нема

Дали некој видел,
дали некој слушнал
на сред Европа
ваква неправда?
Дома да ти дојдат,
судба да ти кројат,
корен да ти откорнат.

Боже правда нема
земја да ти земат,
наша Македонија.

Егејски песни ни замреа,
душмани јазикот ни бранеа,
егејска мајка не се уплаши,
македонски децата си ги научи.

Секој Егеец во домот има
по една грутка од стари крај.
Кај и да оди, кај да се сели,
со него е грутката.

Боже правда нема
земја да ти земат,
наша Македонија.

Егејски песни ни замреа,
душмани јазикот ни бранеа,
егејска мајка не се уплаши,
македонски децата си ги научи.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Соња и Оливер бенд - Боже правда нема

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Соња и Оливер бенд