Милице, моја Милице

Те чекам мила и пеам,
на брегот цел ден пеам,
сведоци се далгите
и солзите.

Ми рече пак ќе се вратиш,
за мене вистински патиш,
на разделба плачеше
и ми ветуваше.

Милице, моја Милице,
не рони солзи по лице.
Езерска ти убавице,
врати се на зајдисонце.

А сега збогум ти велам,
со тебе судбина делам,
сведоци се далгите
и солзите.

Ми рече пак ќе се вратиш,
за мене вистински патиш.
Не дојде Милице
на зајдисонце.

Милице, моја Милице,
не рони солзи по лице.
Езерска ти убавице,
врати се на зајдисонце.

Ти знаеш мила те љубам,
без тебе колку ќе губам
сведоци се далгите
и солзите.

Ми рече пак ќе се вратиш,
за мене вистински патиш.
Не дојде Милице
на зајдисонце.

Милице, моја Милице,
не рони солзи по лице.
Езерска ти убавице,
врати се на зајдисонце.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Гоце Николовски - Милице, моја Милице

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Гоце Николовски