Чуј, бледи докторе

Чуј, бледи докторе, ти кој си
што стоиш гордо над мене
и сечеш раните ми болни
смирен и многу натажен.

Чуј, твојот нож не ме плаши,
ти не ме знаеш која сум.
Чуј, сега јас да ти раскажам
која сум, тогаш сечи ги.

Јас мајка, татко не познавам,
таткова куќа јас немам,
по улиците непознати
сè скитав и израснав јас.

Не чекај, сечи докторе,
прободи ми го срцето,
ќе најдеш тајната голема
што сум ја скрила длабоко.

Штом чуеш тажната камбана,
не сакам солзи да рониш,
јас сакам само еден венец
со твојте раце исплетен.

Штом видиш црната кола
без товар таа сама да мине,
знај дека мене ме носат
во вечен дом да почивам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Петранка Костадинова - Чуј, бледи докторе
  2. Фана Шомова - Чуј, бледи докторе
  3. Гоце Петрески - Чуј, бледи докторе
  4. Ребус - Чуј, бледи докторе

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Петранка Костадинова
  2. Фана Шомова
  3. Гоце Петрески
  4. Ребус