Во ноќта си месечина

Во ноќта си месечина,
во денот си светлина.
Како твојта убавина,
нема друга на светот.

Прво и прво, кога те видов
в' душа пламен се роди.
А од тогаш сè до сега,
кој сум, кај сум, не се знам.

Те сонувам, тебе љубам
и те сакам во срце.
Те милувам, тебе те љубам
и солзи си пролевам.

Ангел ли си од небото,
што си толку убава?
Со твојата слатка уста
да ми шепниш името.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - Во ноќта си месечина

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури